Fundația EOS a organizat în parteneriat cu Certipro Education și Microsoft România, etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – Ediția 2023 – cel mai prestigios eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume.

În acest an, finala competiției naționale a desemnat trei elevi pentru a reprezenta România la  finala mondială a competiției, care se va desfășura la Orlando, Florida, în perioada 30 iulie – 2 august.

Reprezentanții României sunt:

Categoria Excel 2019Gabriel Stanciu, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, calificat cu 925 de puncte și un timp de 981 secunde.

Categoria Word 2019 Alina Vasilica Timiș, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, calificată cu 976 de puncte și un timp de 1820 de secunde.

Categoria PowerPoint 2019 Emilia Slavu, Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, calificată cu 950 de puncte și un timp de 1220 de secunde.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicațiile Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Anul acesta 171 de candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut online examenele până la termenul limită al competiției din 30 aprilie 2023. Dintre toți cei înscriși la etapa națională, în finala care a avut loc astăzi s-au calificat 23 de participanți.

Competiția Microsoft Office este singura competiție din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât care elevii și studenții din întreaga lume își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2023: www.moschampionship.com