Pentru prima dată în cei 19 ani de când are loc Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, sesiunile de examinare au avut loc online. Chiar dacă ne aflăm în condiții excepționale datorită COVID-19, cea de-a 19-a ediție a concursului a atras peste 200.000 de concurenți din 108 țări.

Elevi și studenți cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani au concurat cu colegii lor din lume pentru a-și dovedi competențele avansate de utilizare a aplicațiilor Microsoft Word, Excel și PowerPoint – acest proces culminând cu cel mai cunoscut concurs de Microsoft Office – și singurul susținut de Microsoft încă de la începuturile sale în 2002.

Pentru a intra în competiție, elevii și studenții participanți au susținut un examen de calificare Microsoft Office Specialist la nivel local și apoi național pentru a-și demonstra abilitățile de stăpânire a tehnologiei Microsoft Office. În România, concursul este organizat în fiecare an de Certipro Education, Fundația EOS și Microsoft Romania. Astfel, România a fost reprezentată la finala mondială de Microsoft Office Specialist care a avut loc online în perioada 9-11 noiembrie 2021 de:

  • Categoria Microsoft Word: Alexandru Cătălin Talnaci de la Liceul Teoretic Dante Alighieri din București
  • Categoria Microsoft Excel: Tudor Marian Mateian de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare
  • Categoria Microsoft PowerPoint: Fabian Pavel Velicea de la Colegiul Național Radu Negru din Făgăraș

   

Suntem mândri de performanța celor trei candidați și îi felicităm pentru efort și excelență!

Transmitem felicitările noastre lui Fabian Velicea pentru un foarte onorabil loc 10 mondial la categoria Microsoft PowerPoint! Este o realizare foarte bună! Cu siguranță abilitățile de utilizare PowerPoint îi vor fi de folos la facultate și ulterior la muncă.

Comunicatul de presă detaliat Certiport poate fi accesat aici: https://certiport.pearsonvue.com/Blog/2021/November/2021-Microsoft-Office-Specialist-World-Champions