Noua elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil ” din Timisoara si-au castigat de curand certificarea Internet si Computing Core Certification (IC3) cu recunoastere mondiala, dovedind astfel ca au competente digitale relevante necesare atat in mediul academic, cat si in cel de afaceri de astazi.

Bazat si dezvoltat pe ample cercetari, IC3 reflecta abilitatile fundamentale necesare pentru a excela in aproape toate domeniile de cariera si preocupari academice care necesita competente IT si de computer.

Acesti elevi de liceu sunt primii din Romania care au promovat toate cele 3 examene IC3 si au obtinut aceasta valoroasa certificare.

IC3 – Global Standard 4 este recunoscut oficial de catre Ministerul Educatiei Nationale ca fiind echivalent cu examenul de competente digitale de la Bacalaureatul National, nivel  „Utilizator experimentat”.

In cadrul ceremoniei organizate la data de 17 decembrie 2013, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Timis, d-nul David Ford – Director Certipro Education a inmanat elevilor diplomele de recunoastere a certificarilor obtinute, iar dnei Florina Sporea – Director Adjunct la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara, Certificatul de atestare a Centrului Autorizat de Testare Certiport din cadrul liceului.

Coordonatoarea acestor elevi, in persoana dnei prof. de informatica Cristina Iordache, a apreciat: „Certificarea IC3 ofera studentilor nostri abilitatile digitale fundamentale, care sunt acum esentiale in aproape orice profesie sau directie de acces catre invatamantul superior. Studentii care-si iau certificarea IC3 isi imbunatatesc astfel CV-ul si aplicațiile universitare, demonstrand ca au abilitati TIC fundamentale pe care le pot aplica imediat in lumea reala.”

Pe aceasta cale, dorim sa-i felicitam si noi pe invingatorii elevi: Corneliu Civig, Deian Stein, Adrian Lazar, Horatiu Luci, Gabriel Nagy, Eduard Pascal, Bogdan Pocol, Sebastian Raba si Sebastian Lala!

Mult succes in continuare!