Daca mentionezi Autodesk, toata lumea se gandeste automat la AutoCAD, cel mai cunoscut soft de design industrial din lume. Dar Autodesk nu inseamna doar AutoCAD. Filmul care a castigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale la cea de-a 87-a editie in februarie 2015 a fost filmul Interstellar. Efectele vizuale si echipa de animatie din Interstellar au folosit software-ul de animatii Maya care faciliteaza incadrarea perfecta a unor scene complexe de animatie in film ca si cum animatia ar fi reala.

Maya a contribuit la realizarea de roboti, pitici, hobbiti, monstri si alte personaje si i-a ajutat sa prinda viata pe ecran. Intr-adevar, efectele vizuale si echipele de animatie dijn toate cele 10 filme care au intrat in competitie in acest an, inclusiv cele 5 nominalizate, au fost realizate cu ajutorul Maya. Si Maya a fost softul folosit pentru toate filmele care au castigat premiul Oscar pentru Cele mai bune efecte vizuale inca din 1997.

Maya Image 1

Esti interesat de animatie sau te gandesti la o cariera in domeniul productiei de film? Daca iti dovedesti competentele de utilizare Maya – esti printre cei care au prioritate la angajare. Daca obtii certificarea Autodesk Certified User in Maya, demonstrezi ca ai toate competentele de baza in utilizarea acestui software. Afla mai multe pe pagina noastra Autodesk Certified User.

Toate soft-urile Autodesk, inclusiv Maya, sunt disponibile gratuit pentru elevi, studenti si cadre didactice.