Sfârșitul lunii Iulie aduce peste 250 de fete cu un pas mai aproape de tehnologie, inovație digitală și antreprenoriat. Partenerii Consorțiului Certiport Europe din Bulgaria, Grecia, Polonia, România și Spania au livrat cu succes peste 20 de ateliere online de competențe antreprenoriale și digitale organizând pentru participante activități interactive și practice, ghidându-le prin conceptele de bază ale antreprenoriatului, operaților de business și folosirea uneltelor de marketing digitale.

În România, majjoritatea fetelor care au participat la ateliere sunt din Valea Jiului – un oraș izolat cunoscut pentru bogățiile sale naturale, exploatate de către statul român prin mine de huilă. De asemenea, câteva fete au fost selectate din orașe precum: Sibiu, Oradea, Șimleu-Silvanei, Ploiești, Arad. Din numărul total de 56 de fete care au participat la primele ateliere, pentru mai mult de 90% dintre acestea, atelierele EIT au reprezentat prima lor oportunitate și experiență de a-și dezvolta competențe digitale și antreprenoriale într-un mediu online. Unul dintre momentele importante din cadrul atelierelor a fost interacțiunea fetelor cu Irina Strătilă care le-a prezentat experiențele sale în domeniul antreprenoriatului și cât de importantă a fost pentru ea folosirea tehnologiei în managementul și promovarea unei afaceri. Irina prezintă deficiențe de vedere și a reușit până în acest moment să pună pe picioare două afaceri.

 

Atelierele organizate în cele 5 țări au fost livrate exclusiv online și s-au desfășurat pe diverse platforme virtuale de învățare unde fetele au avut posibilitatea să lucreze în grupuri mici și să interacționeze pentru a dezvolta idei de afaceri sau pentru a-și pregăti prezentările.

O nouă serie de ateliere va începe în septembrie 2020.