Certipro, în parteneriat cu Fundația EOS și Microsoft România, a organizat în 6 mai 2016 etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 – cel mai prestigios eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume. Competiția Microsoft Office este singura competiție validată de către Microsoft care oferă o platformă unică prin care elevii și studenții din întreaga lume își pot demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Toții elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la secțiunile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2010 și 2013. Dintr-un total de 432 de examene susținute, 172 de candidați au fost declarați eligibili. Doar 23 de elevi și studenți s-au calificat la etapa finală națională a campionatului.

“Deși organizăm această competiție pentru a doua oară în România, elevii din sistemul pre-universitar au avut acces pentru prima dată la acest eveniment. Ne-a surprins plăcut participarea atât de largă a liceelor din România”, afirmă David Ford, Director al Certipro. “Am avut 23 de finaliști, majoritatea obținând punctaje de peste 900 de puncte și am avut chiar și un scor perfect de 1000 de puncte! Acestea sunt chiar rezultate excepționale!.”

Cei 23 de candidați au susținut în timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist. Datorită punctajelor foarte bune, organizatorii au decis ca România să fie reprezentată la Campionatul Mondial de la Orlando, Florida de către 3 reprezentanți, nu doar unul singur așa cum s-a anunțat inițial.

Cei 3 câștigători ai etapei naționale de calificare care vor merge la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 în SUA sunt:

  • Mihai Macarie de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, Word (1000 puncte).
  • Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, Excel (980 puncte)
  • Ciprian Adrian Mureșan de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca – PowerPoint (953 puncte)

Evenimentul a avut loc la sediul Microsoft România și s-a bucurat de prezența d-lui ministru Marius Raul Bostan de la Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Kostas Loukas, General Manager al Microsoft România.

Castigatori din Romania ai concursului Microsoft Office Specialist 2016

Castigatori din Romania ai concursului Microsoft Office Specialist 2016

(de la stânga la dreapta) Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și al Societății Informaționale, elevii Mihai Macarie, Paul Danciu, Ciprian Mureșan, și Kostas Loukas CEO Microsoft România.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 aici.