Înregistrare Centru de Testare

Înainte de a înregistra un CATC, vă rugăm să vă asigurați că aveți deja un nume de utilizator (ID) în sistemul Certiport. Dacă nu aveți un astfel de ID, vă rugăm să creați un astfel de cont urmând pașii de aici.

Ghidul detaliat pas cu pas care prezintă procesul de înregistrare a unui Centru Autorizat de Testare Certiport poate fi consultat aici.

Notă! Pentru a evita dublarea înregistrării unui CATC în cadrul aceleiași instituții/firme, vă rugăm să ne contactați pentru a verifica acest lucru în baza de date a CATC-urilor din România.

După ce ați finalizat înregistrarea unui CATC nou, veți primi un număr unic global al CATC-ului dvs. Acesta va fi sub forma: 900XXXXX. CATC-ul dvs va deveni operațional numai după ce transmiteți solicitarea de activare a CATC-ului la info@certipro.ro. La solicitarea dvs, Certipro transmite această cerere spre Certiport SUA, verificând în prealabil instituția/firma care a făcut solicitarea.

Activarea unui CATC se face în aproximativ 24 de ore din momentul solicitării.

După înregistrarea și activarea cu succes a CATC-ului dvs, puteți trece la instalarea platformei de examinare COMPASS. Descărcați ghidurile de instalare COMPASS pentru Windows și Mac OS aici.

Pentru informații tehnice detaliate despre specificațiile Compass, navigați la https://certiport.pearsonvue.com/About/Developing-a-certification-examination/compass

În cazul în care considerați că aveți nevoie de ajutor cu procesul de instalare, vă rugăm să ne contactați la info@certipro.ro pentru a stabili o sesiune de suport.

Administrarea unui CATC se face inițial implicit de către persoana care a înregistrat centrul, aceasta primind automat rolul de OrgAdmin.

Administrarea unui CATC se face în interfața autentificată www.certiport.com. Pentru a accesa site-ul Certiport, faceți clic pe Login (în partea dreaptă sus a ecranului). De aici veți putea consulta (în limba engleză) o varietate de resurse pentru familiarizarea dvs cu funcționalitățile de administrare a CATC-ului:

Un OrgAdmin poate să adauge un OrgAdmin nou în sistem cu condiția ca această persoană să aibă deja un cont de utilizator (ID) Certiport.

 • Descărcați ghidul de adăugare a unui OrgAdmin aici.

OrgAdmin-ul unui CATC va asocia supraveghetorii de examen pentru acel CATC. Aceste setări se fac din rolul de OrgAdmin, OrgProfile – Associations.

Atenție! Pentru a seta un supraveghetor în CATC-ul dvs e nevoie ca persoanele respective să aibă deja creat un cont de utilizator (ID) Certiport.

Pentru a achiziționa examene în sistemul Certiport, vă rugăm să ne contactați la info@certipro.ro.

În România și Republica Moldova, examenele Certiport pot fi achiziționate exclusiv de la Certipro Education. Achiziția examenelor de pe site-ul Certiport este restricționată la America de Nord și Canada.

Următoarele informații reprezintă un rezumat. Toate examenele trebuie livrate în conformitate cu politicile administrării examenelor.

 • Înainte de a administra orice examen, supraveghetorul confirmă identitatea candidatului prin verificarea unui act de identitate și se asigură că nu există materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea întrebărilor din examen.
 • Supraveghetorul verifică dacă informațiile selectate de către candidat sunt corecte și își introduce contul de utilizator Certiport și parola pentru a debloca examenul.
 • Supraveghetorul va observa progresul candidatului și va rămâne conectat pe toată durata examenului.

Dacă întâmpinați probleme tehnice în timpul examinării, vă rugăm să ne contactați la info@certipro.ro sau 0754-314486 (Andrea).

Vedeți toate politicile de examinare aici.

Începând cu luna iunie a anului 2021, puteți să organizați toate sesiunile de examinare folosind serviciul Exams from Home al Certiport.

Fiindcă examenele se susțin pe mașinile virtuale ale Certiport, supraveghetorii și candidații trebuie să aibă la dispoziție doar un calculator și o conexiune bună la internet. Softul de examinare Compass este pre-instalat deja pe mașinile virtuale și nu este necesară actualizarea acestuia.

În principiu, în calitate de supraveghetor, va trebui să urmați doar câțiva pași simpli pentru a planifica și supraveghea examene:

 1. Navigați la certiportexams.com
 2. Vă autentificați cu contul de utilizator Certiport și selectați fusul orar pentru România (UTC+2)
 3. Completați formularul de solicitare a sesiunilor de examen (limba, oră, dată, nr de candidați, nr CATC-ului dvs).
 4. Primiți email de confirmare cu link-urile la instanțele de examinare cu 24 de ore înainte de data examenelor programate.
 5. Transmiteți link-urile candidaților la examene.
 6. Vă conectați la linkul supraveghetorului cu 5 minute înainte de data și ora planificate pentru examene.
 7. Începeți sesiunea de supraveghere a examenelor.

Dacă întâmpinați probleme tehnice în procesul de programare al examenelor, vă rugăm să ne contactați la info@certipro.ro sau 0754-314486 (Andrea).

Contactați-ne