Certipro Education este o companie cu o expertiză vastă de peste 10 ani în dezvoltarea, localizarea, acreditarea și implementarea programelor de competențe digitale. Suntem unicul distribuitor Certiport autorizat în România și Republica Moldova să implementeze programele de certificare a competențelor digitale cuprinse în portofoliul Certiport.

Portofoliul nostru acoperă o gamă largă de competențe digitale spre care ne focusăm atenția, de la cele de bază, către competențe digitale avansate, de nișă. Ținând pasul cu noile tendințe din industrie și cu nevoile specifice de competențe digitale, portofoliul nostru se află într-un proces dinamic și sustenabil de actualizare continuă, atât în ceea ce privește conținutul programelor, cât și a uneltelor tehnice utilizate de către candidați.

Persoanele cărora programele noastre le sunt de un real ajutor sunt: elevii, studenții, profesorii, antreprenorii, administratorii și angajații companiilor, angajații autorităților publice, reprezentanții diferitelor profesii etc. Fiecare categorie de clienți este importantă pentru noi, acordăm atenție tuturor aspectelor specifice fiecărui grup și încercăm să răspundem pe cât putem de bine nevoilor acestora. Programele noastre răspund atât cerinţelor industriei Microsoft, Adobe, Autodesk etc, cât şi standardelor europene şi internaţionale specifice educaţiei şi sunt armonizate cu cerinţele şi standardele educaţionale din România.

Au fost încheiate numeroase colaborări de-a lungul anilor cu autorități publice locale, naționale și internaționale, precum și cu alte companii în vederea implementării de proiecte comune. Din rândul acestora putem enumera: protocolul de colaborare dintre Certipro Education și Ministerul Educației și Cercetării al României, Microsoft România sau Fundația EOS. Demersurile noastre de până în prezent au adus rezultate considerabile, ceea ce denotă că suntem un partener de încredere, stabil şi serios.

Mai jos sunt doar câteva dintre realizările noastre de succes cu care ne mândrim.

  • În anul 2012, am introdus certificarea IC3 – Digital Literacy Certification în România și am obținut recunoaşterea şi echivalarea acestei certificări cu examenul de competențe digitale – proba D) din cadrul examenului de bacalaureat în anul 2013, odată cu publicarea ordinului MECS 4932/29.08.2013. În plus, Certificarea IC3 GS5 a fost acreditată de către Ministerul Educației, prin OMEC 4413 /28.05.2020, fiind alocate 15 credite profesionale transferabile.
  • Un alt program din portofoliul nostru, care beneficiază de recunoaștere din partea Ministerului Educației, la fel prin acordare de 15 credite profesionale transferabile, este Microsoft Certified Educator, o certificare adresată cadrelor didactice care dezvoltă și certifică competențele profesorilor de a integra tehnologia digitală în predarea la clasă. În acest scop, Certipro Education a dezvoltat un suport teoretic – Proiectarea învățării în sec. XXI, care este o resursă deschisă, accesibilă tuturor în mod gratuit.
  • Încurajăm tinerii să-și dezvolte și să-și demonstreze competențele de operare în aplicațiile cheie Microsoft Office. Timp de mai bine de 8 ani, împreună cu Fundația EOS și Microsoft România, organizăm etapa națională a Campionatului mondial de Microsoft Office Specialist. În acest scop, desfășurăm anual acțiuni de identificare a celor mai buni tineri, care posedă competențe avansate de Microsoft Office și care, după ce se califică pentru etapa internațională, sunt susținuți administrativ și financiar de către noi pentru a merge împreună cu dascălii lor în Statele Unite ale Americii  la Campionatul Mondial.
  • Alături de Fundația EOS, cu susținerea Microsoft, am derulat Digital Career Connector – o dezvoltare a platformei EOS Digital Academy (EDA). Programul a dezvoltat parcursuri de formare role-based pentru poziții în domeniul Cloud și date ca cele ce urmează: inginer junior în Cloud, inginer de date, analist de date, inginer de VOPS. De asemenea, programul oferă asistență în procesul de angajare, sesiuni de mentorat și acces la evenimente de tip job-shadowing. Programul a avut circa 3,000 de beneficiari.
  • Acceleratorul de cariere în Cloud – este un program intensiv de învățare și certificare cu resurse actualizate în domeniile de tehnologii în Cloud, big data și servicii digitale integrate din  seria Microsoft Azure Fundamentals. Acceleratorul s-a adresat tinerilor angajați în sistemul privat. Au fost oferite următoarele servicii: acces la curs online pe platforma Microsoft Learn și studiu individual; training cu instructor într-un mediu virtual; teste practice în sistemul Gmetrix al Certiport; susținerea unei certificări  Microsoft Azure Fundamentals. Programul s-a adresat unui număr de peste 5000 de participanți.