România înregistrează o nouă premieră spectaculoasă. Pe 31 Iulie, trei liceeni, unul din Brăila și doi din Cluj, sunt pe podiumul campionatului Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC), contrazicând tradiția de performanță în cascadă, a participanților din zonele asiatice, la această competiție.

Primul a urcat pe scenă Adrian Boier, din Cluj, medaliat cu aur la secțiunea Microsoft Word 2016. Apoi, Mihaela Florea, din Brăila, care a fost medaliată cu aur la secțiunea Microsoft Excel 2016, secțiune considerată în general, ca foarte dificilă. Mihaela a ocupat anul trecut  locul 4 la secțiunea Microsoft Word 2013, însă vizibilitatea performanței MOSWC este limitată la primele 3 locuri. Adrian Muntean, cel de-al treilea membru al delegației românești a câștigat medalia de bronz la secțiunea Microsoft Power Point 2016.

Cea mai grea secțiune, indiferent de versiune este Excel.

Am fost profund surprinsă că am ieșit campioană mondială. Excel 2016 mi s-a părut mult mai greu în finală, decât în fazele precedente. Am avut de rezolvat, printre altele niște diagrame dificile, care nu fuseseră incluse la pregătire. Competiția a durată 50 minute. Nimeni n-a ieșit mai repede din sală, ca la alte probe. Anul trecut la Word 2013, credeam ca am făcut perfect, dar am ocupat doar locul 4. Performanța actuală o s-o înscriu în CV. Sunt mult mai sigură de ceea ce știu, iar asta îmi ajută la dezvoltarea personală”, a spus plină de emoție Mihaela Florea, la sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Word 2016 a fost considerată cea mai ușoară dintre secțiuni.

Am fost pregătit bine și am rezolvat facil, ieșind din sală după 32 de minute, din totalul de 50 alocate probei. Plecasem motivat de-acasă, să iau premiu. Asta m-a ajutat enorm să mă concentrez. Sunt prima oara înafara Europei. New York mi-a oferit o experiență fantastică, pe care n-aș fi trăit-o, dacă nu m-aș fi înscris în concurs, după ce am obținut certificarea de bazăîn România”, a declarat Adrian Boier

Secțiunea Power Point stimulează creativitatea.

”Sunt prima oară în finală, în America. M-a ajutat experiența de la națională, deși nu am crezut că o să câștig, Cel mai mult mi-a dat de furcă inserarea unui contur uman într-un context imagistic. Aveam de adăugat o textură doar în interiorul conturului, nu și în restul câmpului vizual. Fiind contra cronometru, m-am blocat un pic, dar mi-a reușit. Sunt fericit.” a spus Adrian Muntean.

Finala celei de-a optsprezecea ediții a competiției Microsoft Office Specialist World Championship 2019 s-a desfășurat anul acesta la New York, între 28-31 Iulie și a selectat 155 de finaliști din 52 de țări.

Ne bucurăm să vedem că efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe măsură. Vreau să ii felicit pentru premiile deosebite obținute și sunt sigură că acest succes reprezintă doar începutul unor cariere de excepție.”, a spus la aflarea veștii privind performanța elevilor români, Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Întreaga ediție 2019 a atras în jur de 880.000 de candidați unici din 123 de țări. MOSWC este cea mai complexă competiție mondială, în care criteriile de performanță sunt date mai mulți factori: certificarea, competența avansată și viteza de rezolvare a provocărilor pe aplicația desktop preferată de candidat.

Cel mai important lucru este certificarea. Astfel elevii și studenții sunt eligibili pentru înscrierea în campionat. Într-o lume din ce în ce mai competitivă, certificarea recunoscută mondial este cel mai bun pașaport în fața unui angajator,” a declarat Gabriela Barna, Președinta Fundației EOS.

În România, competiția MOSWC este organizată de Fundația EOS începând cu anul 2015.

Premiile câștigate sunt în bani (7.000 USD, medalia de aur; 1500 USD, medalia de bronz) și obiecte (Laptop Surface 2, pentru medalia de aur și tabletă Surface pentru medalia de bronz). Campionatul MOSWC 2020 va avea loc în Anaheim, California.

Sanda Foamete

Reprezentant presă Fundația EOS, 0745.172.075

_______________________

Despre Fundația EOS România

Fundația EOS România a fost înființată în 1999, având peste douăzeci de ani de experiență în introducerea și dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educație formală cât și la nivelul comunităților mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunități tuturor membrilor comunității de a acumula deprinderi si abilități necesare mânuirii informațiilor si creării de cunoștințe noi, elemente esențiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăți deschise bazate pe cunoaștere.

Despre Certipro Education

Certipro Education SRL este partenerul oficial al Certiport-PersonVUE pentru România și Republica Moldova. Certipro coordonează o rețea de peste 150 de Centre Autorizate de Testare Certiport și promovează certificări profesionale de la Microsoft, Apple, Adobe, Autodesk, Unity și Certiport.    Mai multe informații sunt disponibile la www.certipro.ro

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de servicii cloud și soluții edge inteligente. Misiunea companiei este aceea de a permite fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să îşi atingă pe deplin potențialul.